Puppy Power! Maak je Huis Puppy-Proof met deze 7 handige tips!

Voordat je je nieuwe harige vriendje in huis verwelkomt, is het belangrijk om je huis klaar te maken voor zijn streken. Geen zorgen, we hebben 7 tips om je te helpen je huis puppy-proof te maken en je nieuwe maatje veilig en gelukkig te houden.

Tijd voor een Snuffelinspectie! Kruip op handen en knieën door je huis en bekijk alles vanuit het perspectief van je puppy. Wat ziet eruit als een interessant kauwspeeltje? Verberg kostbare spullen en snoeren uit het zicht en zorg ervoor dat giftige planten buiten bereik zijn. Denk ook aan de planten / planten bakken. Zodra die op puppy hoogte zijn, kan het interessant zijn om aan te trekken of in te graven!

Kabelchaos? Niet meer! Puppy’s hebben een onweerstaanbare drang om te knabbelen, vooral aan kabels! Bescherm je elektronica door ze weg te stoppen in kabelgoten of -hoezen. Bonuspunten als je ze vermomt als worstjes – een verleidelijk hapje voor jouw pup, maar niet voor zijn tandjes! Grapje, natuurlijk!

Verberg die Schoenencollectie! Jouw schoenen zijn voor je puppy een van de meest gewilde kauwobjecten. Want ze ruiken (of stinken) naar jouw. Berg ze op in gesloten kasten of gebruik een schoenenrek met hoge planken. En onthoud: als je puppy toch een schoen te pakken krijgt, geef hem dan zijn eigen kauwspeeltje als afleiding.

Ontplofte kussens? Niet meer! Puppy’s zijn meesters in het vinden van de zachtste plekjes om te ravotten. Voorkom dat je kussens in een zachte puinhoop veranderen door stevige, bijna onverwoestbare hondenbedden te kiezen. Geloof ons, je zult dankbaar zijn voor die extra stiksels! En heb je kussens op de bank? Haal die dan even weg, want je pup ziet geen verschil tussen dat zachte kussentje of zijn zachte speeltje.

Speelgoed Overal! Zorg ervoor dat je huis gevuld is met voldoende puppyvriendelijk speelgoed om de aandacht van je kleine vriendje af te leiden van minder wenselijke doelen, zoals meubels of schoenen. Op die manier kan hij zich vermaken terwijl jij je bezighoudt met het puppy-proof maken van de rest van het huis!

Hou het voedsel veilig! Puppy’s hebben een neus voor alles wat gegeten kan worden. Bewaar voedsel in afgesloten kasten of hooggeplaatste voorraadpotten om te voorkomen dat je puppy zijn eigen feestmaal organiseert (en jouw keukenvloer als buffet gebruikt).

Trainen met Liefde en Lachen! Last but not least, vergeet niet dat puppy-proof maken niet alleen draait om het beschermen van je spullen, maar ook om het beschermen van je puppy zelf. Gebruik positiviteit en beloon met veel liefde om je pup te leren wat wel en niet mag. En wees niet ontmoedigd door de onvermijdelijke puppy-sloop-terror-fase het zijn deze grappige momenten die het leven met een puppy zo speciaal maken!

P.S. Vergeet ook niet je tuin puppy proof te maken 😉

Met deze tips ben je klaar om je huis om te toveren tot een veilige haven voor je nieuwe maatje. Heb jij hulp of tips nodig? Neem gerust contact op!


Facebook


Instagram


Linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
×